+178
anonymous 4 months sedan • uppdaterad av anonymous 3 months sedan 5

Hej, jag skulle vilja hjälpa mina syskon att få konstgräs på Presseskolan. De klagar ofta på att det knappt går att spela där och att många blir skadade, pga gruset.

Jag har själv gått där och vet exakt vad de menar, man var nästan rädd att få sådana hemska köttsår, som tyvärr många fick och fortfarande får.


Här är min syster Selmas (11 år) förslag:


Vi på Presseskolan vill ha konstgräs på våran fotbollsplan. För dom yngre gräver stora gropar vid målen och sen när det regnar blir det stora vattenpölar där så det inte går att spela. Det är också många som ramlar och får jättestora sår, men om vi får konstgräs så kommer det inte hända så ofta.


Vi vill också ha det som samlingsplats för alla åldrar på fritiden. Det finns inga stora ängar och andra ytor att vara på när man till exempel ska spela fotboll eller andra lekar. Vi tror också att det kan kan bli en stor samlingspunkt där man kan hitta många nya vänner. Vi tror också att det kommer komma barn som ofta sitter hemma och inte gör nånting efter skolan. Detta leder också till att fler kanske istället väljer att ringa en kompis och fråga om dom vill spela fotboll eller leka nån rolig lek istället för att spela på ipads, dator, tv med mera. Det leder i sin tur att till att fler barn kommer ut och rör på sig samtidigt som dom andas frisk luft och har kul med sina vänner. Även dom som inte går i någon sport får chans att vara med helt gratis! Hoppas ni kan hjälpa oss med det!

Det blev Älvsåkersskolan lovade för tre eller fyra år sedan och det har fortfarande inte hänt något. Nu har jag hört att den ska komma men det tror jag på när jag ser den. Lovat förut

Rösta på denna!!