+11

FÖRSLAG #27: Tågstation i Frillesås

anonymous 3 months sedan • uppdaterad av Barbrobetalar 3 months sedan 0 1 duplicate

Det är bra med en tågstation för att man kan ta sig till andra städer utan att behöva ta buss eller bil. 
Man sparar tid och pengar 
Bra för miljön eftersom tåg går på el och el kan man utvinna från vatten vind och sol.
Det får plats många på samma gång. Det betyder att man inte behöver ta 2 bussar. Alla som skulle fått plats på de 2 bussarna får plats på ett enda tåg.
Sen är även bra för Frillesås ekonomi. Det kommer fler folk till Frillesås. Om man tex har tagit tåget från Göteborg kan man vara hungrig efter tågresan. Då finns Konsum i centrala Frillesås. Det finns mycket att köpa och mycket att välja på. Det gör att Frillesås drar in mer pengar och kan bygga upp ett större och ännu mer kommunalt samhälle som är bra för miljön och blir också billigare. 


Vi tänker att man ska använda solceller och natur-el och att man inte ska kunna komma åt tåg spåren så man kan skada sig. Det är egentligen det ända som behövs. Tåg drivs av el, el kan skapas av sol, vind och vatten. Alla de naturkrafterna är förnybara resurser. Detta är bättre än bensin och olja och går även snabbare att göra. När du ska få upp olja ur marken måste man köpa dyra maskiner för att gräva upp allt. Det man kan göra är bara att sätta upp några vindkraftverk och BAM där har du el!


En tågstation är bra för att ta sig snabbt till jobbet skolan eller kompisar/aktiviteter. När man blir äldre och ska välja gymnasium så tar man ofta en nära medans man inte har tänkt på om det är bra eller inte? Om det finns en tågstation är det inga problem med att välja en gymnasium lite längre bort. 

Duplicates 1